onsdag 13 januari 2010

12 jan!

Frosten igår kväll var underbart vacker, speciellt när dimman drog in och la sig då och då. Vilket skapade minst sagt bra fotoobjekt, men turen var ytterst kort p.ga av tidsbrist. Man har knappt någon tid över numera efter att man slutat skolan, speciellt nu när tågen är försenade stup i kvarten. Har redan hunnit förlora mer än 2 timmar i förseningar denna vecka!

Det enda som gjorde den lite speciell var ett försök att göra en 360 graders panorama bild, men missade lite i min överlappning på någon bild så just nu ser det inte ut som jag kommer lyckas med det.

lördag 2 januari 2010

nyår!

Avstod allt festande för att kunna njuta av kvällen med min kamera, en partiell månförmörkelse och fyrverkerier så mycket trevligt fotomässigt under en kväll.

Med facit i hand kan vi väl lugnt säga att det blev ett misslyckande. Jag såg inget av den månförmörkelse som skulle vara, men det var något jag hade räknat med då den var liten.

vi går ner på slätten för att fota fyrverkerierna, men genom att att det aldrig är någon provat person som skjuter på hinner man precis sätta in skärpan när de skjutit klart, för att sen byta ställe. För att sen i förbannelse så att de slutar när man fått in skärpan, och att det stället man var på för två minuter sedan
återigen har börjat skjuta för att återigen misslyckas. Sen i all denna frustration ha ett par tummar som är stelfrusna och sticker av smärta vi kan väl kalla det en katastrof!


27 december.









Vi körde hem mormor till linköping, och jag hann fota lite av de vinter installationerna linköpings kommun satt upp. Det blev en rätt stressig foto tur, då vi skulle till katrineholm och gå på bio. Avatar i 3d för att vara mer exakt.

Avatar var skit cool om man såg till animationerna, men tyvärr var det ju en hollywood produktion vilket betyder att filmen såklart får ett lyckligt slut på ett väldigt blase artat sett som man kan lista ut efter att halva filmen gått. Om jag har tid kanske jag lägger upp en riktigt recention på skolans web tidning, måste först fundera ut vilka bilder jag kan änvända dock.

26 december











När alla i huset gick och la sig efter ännu en kväll fylld av sällskapsspel gick jag själv ut och fotade, på min promenad var jag inte helt ensam trots att klockan var en bit efter midnatt på juldagen. månen dök fram då och då och förgyllde det vita snö landskapet än mer. Det var rätt varmt för en ovanlighetens sak dessa dagar, vilket gjorde att jag kunde njuta av att vara ute och foto.

Trots det fotade jag inte allt för många bilder, jag kom på någon bra ide som jag ska testa igen. Som att skapa ett ansikte i snön, m.m.

god jul!

På julafton hade vi en brasa tänd, och enligt mig finns det inget roligare man kan ha som foto objekt. Sen har jag fått lite trevliga saker i julklapp, som en ny dataskärm eller slagskepp som jag heller kallar det. Jag har nu börjat vänja mig vid att titta på en 24 tums skärm, nu har jag i alla fall en god anledning till att titta på film på datorn.

Men nu till det jag fotade, själv är jag förtjust i att fota med korta slutartider så man bara ser några få lågor. Men det är ju från person till person, det är väl egentligen vanligt att man fotar med längre för att få med lite miljö till elden. Men det var jag van på då miljön runt omkring inte är den roligaste.

15 december..

Nu är det dags att uppdatera lite igen. Jag har inte precis legat still och slappat under julen, även om det har funnit stora delar av mig som precis ha velat gjort just detta.

15 december är det första datumet, detta är för så pass länge sen att jag inte precis kommer ihåg denna foto runda särskilt väl. Men att jag inte kommer ihåg den kan bero på att det var den klart sämsta fotorundan hittills, har inte riktigt kommit underfund med hur jag ska utnyttja snön i mitt natt fotograferande. Det ställer till vissa problem, vilka är svårt att säga. Men jag tycker helt enkelt att mina bilder börjar tappa kvalité, vilket bekymrar mig djupt.

Här är vad jag ändå lyckades med, rönnbär och skit väder sammanfattar fotorundan rätt bra..