fredag 4 december 2009

Börjar kännas rätt lungt nu.

Mitt fotande går riktigt bra får jag lov att säga, även om mitt auto fokus, krånglar då och då av troligtvis kyla. Men om två veckor har jag nog tillräckligt med det material jag vill ha för att börja och titta på program vara för att göra min fotobok i, och vilken sida som verkar trevligast.

Men vem vet är rätt mycket tävlingar nu, älskar sommar och vinter. Alla sidor drar igång fototävlingar, även om jag aldrig brukar gå så bra.. Men denna gång ska det gå annorlunda i mitt vanliga försök hos Pc för alla.. Sen kanske man kan fynda en liten trevlig dator i någon julkalender som de flesta elektonik sidor verkar ha, eller ännu bättre vinna en =)..

Time to eat, see ya around

Torsdag 3 december!

Har skaffat mig själv en månkalender, så för två veckors tid har allt sikte stått inställ på onsdagen den 3.. Så jag ställde alarmet på klockan 3 på torsdagsmorgonen. Steg upp och klädde på mig alla lager som jag skulle komma att behöva tack vare kylan, och käkade lite frukost. Var inte riktigt säker på om jag skulle hinna hem igen innan jag var tvungen att sätta mig på tåget till skolan.

Men jag har nog aldrig rört mig så lite på en foto runda, tog en timme bara för att lämna vårt gata. Frosten var så pass vacker att mitt focus på fullmånen mer eller mindre försvann, speciellt då den blev uppfångad av dimman tidigt. Men de flesta bilderna här ser inte ens normala ut, frosten är otroligt svår fotoad måste jag medge.

Som alltid är detta bara ett snabbt utval jag gjort, denna gång väldigt svårt omgång. Trots att jag knappt rörde mig mer än 1,5 kilometer från huset! Många olika sidor jag ville visa upp, men som marie sa idag. Jag kommer få det riktigt riktigt svårt att välja ut mina bilder till min fotobok, det finns så många som håller en riktigt hög klass!

söndag 29 november 2009

inte mörker foto, men likväl kul!

Vaknade vid 9 och såg den underbara dimman som låg, så det blev faktiskt så att jag cyklade ut igen. Åkte först ut till bokskogen vid kejsäter, men tyvärr var inte dimman lika tät där som överallt annars. Där hade man en sikt på 50 meter till skillnad för de 10 som det var överallt annars, besviken och anning sur. Bestämmer jag mig att helt enkelt åka ut till Viala och testa hur det ser ut där, tro det eller ej. Men där är det ett annat problem, att dimman snartast är för tjock, så inte solen riktigt får någon skinande kraft.


Sen blir jag ytterst förvånad, att det är en båt som är ute och åker på sjön, och jag ljuger inte när jag säger att man ungefär har 8 meters klar sikt! Det blir väl inga riktigt bra bilder, så jag bestämmer mig för att leka med stativet och fjärrutlösaren. Men rätt blandat resultat, men några bilder är klart coola. =).. I alla fall en blandad kompott, precis som förra gången. Dessa har inget med mörker temat, detta laddar jag mest upp för skojs skull och för att jag kommer klaga väldigt mycket imorgon. På både träningsvärk och cykelskador i rumpan.

29 november!









I natt var jag ute, stack iväg vid 4 på cykel denna gång. Tyvärr var det precis så att månen hann gå ner, men shit the same. Idag var nog den sämsta omgången hittills, lyckades inte riktigt komma igång, och hade svårt att hitta de intressanta vinklarna. Utan det blev bara blah blah bilder enligt mig. Så jag gav upp, kom hem vid 6 och gick och la mig direkt, annars hade jag mina funderingar på att åka ut mot viala och invänta sol uppgången.. Men det kändes helt enkelt inte värt det!

Som ni nog börjar se är ett typiskt david motiv alla träd, speciellt i motljus. Älskar trädsformer, det är något jag inte får nog av!

lördag 28 november 2009

22 november

Hej!
22 November, är det en vanlig söndag. I mitt fotande blir jag alldeles för sen iväg, så innan jag hunnit till mitt slut mål vid kyrkan har jag en vacker, men ack så förstörande soluppgång! Men jag hinner fota vid ett av mina uttänkta ställen för dagen, plus det vanliga. Här var det snyggt måste knäppa lite foton.

Den 18 november

























Den 18 november besökt jag min bästa vän, i Eskilstuna. Gissa vad jag tar med. Jo kameran kan ju inte missa en sådan chans att få fota lite riktigt stad! Men jag kan gissa att mina vänner och föräldrar kommer att tröttna lite på detta projekt innan jag är klar.. sorry..

Men det var det så där underbart regning i Eskilstuna, staden där det alltid verkar regna, förövrigt. Brukar det i alla fall när jag är där, så efter varje foto sektion, var det bara att ta in kameran i kameran innanför den underbart varma tröjan. Men jag är faktiskt glad att det regnade, det ger lite mer liv åt de annars ganska sterila gatumiljöerna. Men man blev en aning blöt, så på slutet luktade man mer som en blöt råtta. Men man ska ju lida för konsten, och med regn så ligger ju molnen relativt lågt ner så man kn få häftiga effekter som ni kommer se.. Och som alltid inga av dessa bilder är till fixade i photoshop eller annat program!

Eskilstuna by my Eyes… Enjoy!

3 november, med hjätat i halsgropen...

Hej!
Nu var det dags att uppdatera bloggen igen vad jag hållt på med de senaste tre veckorna. Vi börjar med den äldsta fotorundan, som jag hade den 3 november som titeln säger.

När jag sitter i skolan sitter jag och söker på när nästa fullmåne ska vara, och till mitt stora besvikelse märker jag att det var dagen innan. Men medan jag sitter på tåget på väg hem, märker jag till min stora glädje en knall gul måne som lyser upp hela himlen. Det börjar klia i hela kroppen äntligen ska jag få testa att fota lite med helt naturligt ljus, i naturen.. =)

Så jag springer i stort sett hela vägen hem, slänger av mig kläderna och byter till varmare kläder och letar upp stativ och kamera. Sen tigger jag till mig skjus ut till en rastplats så jag ska hinna till en sjö innan månen hinner flytta sig så pass långt att jag inte kan utnjttja den ljus över sjön.

Efter många foton över sjön och månnen, går jag mot kejsäter. För att se om man kan fota upp i bokskogen och få månens ljus att spela. Detta går minst sagt urkasst, allt för lite fukt i luften, och molnen gör ljus källan bristfällig. Sen ska jag även erkänna att jag glömde ställa om ISO talet. Men det ska nog funka när vi får lite snö som kan reflektera ljuset, och när jag kommer ihåg att ställa om ISO:t.

Det hoppas jag i alla fall, fotar runt lite på skolan. Innan jag beger mig upp i skogen. Där jag naivt tror att jag ska hitta några mångator längst vägen. Men det blir knappast det jag får se, utan den iden går fasansfullt illa i kras. det är så mörkt så jag endast ser den grusväg jag går på, och eftersom ISO:t fortfarnade är illa inställt lyckas jag inte alls få några snygga effekter där månen tittar fram.

Det enda jag lyckas med är att skrämma upp mig själv i höga skyn, jag kan säga er att man inte känner sig så stor. När man går på en vit gata, omringad av höga träd, som gör att man är omsluten av mörker och endast ser den vägen man går på. Det hela slutar med att jag vänder, efter att lyckats skrämma något stort djur som dundrar iväg i skogen precis brevid mig. Så har jag fått nog, men jag ska nog försöka mig på det igen, då jag vet att det kommer öppen mark, där månnen ska lysa! Men då till cykel, som gör att jag kan se något mer...